Újjáalakult a Fehérvári Civil Háló – várják a szervezetek csatlakozását

Újjáalakult a Fehérvári Civil Háló Székesfehérváron, melyet még 2006-ban hozták létre annak érdekében, hogy képviselje a civilek érdekeit a városban. Várják valamennyi aktív fehérvári civil szervezet csatlakozását.
 A Fehérvári Civil Hálót közhasznú szervezetként több szolgáltató civil szervezet hozta létre, azonban 2009 óta szüneteltette tevékenységét, majd 2012 decemberében néhány tagszervezet úgy döntött segíteni kell Székesfehérváron az civil érdekképviseletet, így újjáalakultak. Az új Fehérvári Civil Háló elnöksége 2013 márciusában ült össze Németh László elnöklésével.
 A szervezet célja az önkormányzat és a civil szervezetek együttműködésének ösztönzése és hatékonyabbá tétele, az általuk kínálta mozgástér összefogásával hozzájárulni a város fejlődéséhez, folytatni a megkezdett érdekegyeztető és érvényesítő munkát, elősegíteni az euro-atlanti integrációt és a nemzeti hagyományaink tiszteletére nevelni a fiatalokat.

Az újjáalakított Civil Hálónak az alábbi szervezetek a tagjai:
Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete, Sziti Szociális Egyesület, Hollófi Alapítvány, Krajczáros Alapítvány, Civil Centrum Közhasznú Alapítvány, Empátia Mentálhigiénés Egyesület, Most Cselekvők Egyesülete, Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért, SZETA, Ifjúság a Jövő Családjaiért Egyesület, Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány, Echo Innovációs Műhely, és a Fejér Megyei Roma Reintegrációs és Tanácsadó Testület.

 A Háló nyitott szervezetként várja valamennyi aktív fehérvári civil szervezet csatlakozását. A Fehérvári Civil Háló elérhető a Fehérvári Civil Központban, 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25 szám alatt.