Újabb pályázatok a civil szervezeteknek

Újabb pályázati lehetőség nyílt meg a székesfehérvári civil szervezetek előtt május 9-től. Nyugdíjas rendezvények, valamint szociális és esélyegyenlőségi programok megvalósítására lehet pályázni május 23-ig. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Juhász László civil tanácsnok.

Csaknem ezerre tehető a Székesfehérváron bejegyezett civil szervezetek száma, egy részükkel rendszeres kapcsolatot, együttműködést tart fenn az önkormányzat. A város 2014-es költségvetésében, a Társadalmi Felelősségvállalási Alap terhére 21 millió forintot különítettek el a civilek programjainak megvalósítására, illetve a működésre kiírt pályázatok támogatására. Ennek keretében május 9-től újabb pályázati lehetőség nyílt meg a civilek előtt összesen 5,5 millió forint értékben.

Programszervezésre pályázhatnak a nyugdíjas szervezetek, a felosztható keretösszeg 1 millió forint. Azokat a szervezeteket segítik, amelyek önkormányzati támogatása tavaly nem érte el az 1 millió forintot. Ugyancsak lehet pályázni szociális és esélyegyenlőségi rendezvények, feladatok székesfehérvári megvalósítására összesen 4,5 millió forint erejéig. A támogatási időszak 2014. júniusától decemberéig tart, az ebben az időszakban megrendezésre kerülő programokra lehet pályázni. A pályázatokat egy-egy példányban, kétféle módon kell benyújtani 2014. május 23-án (pénteken) 12.00 óráig. Szükséges elküldeni e-mailben a civil@pmhiv.szekesfehervar.hu címre, továbbá nyomtatott, eredeti példányban személyesen, vagy levélben, zárt borítékban, formanyomtatványon kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájára (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1., fsz.3.). A részletes kiírás a http://civil.szekesfehervar.hu weboldalon olvasható, ahonnan letölthetőek a szükséges formanyomtatványok is.

A határidőt követően újabb pályázat benyújtására, illetve hiánypótlásra nincs lehetőség. A beérkezett pályázatokról júniusban dönt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Humán Közszolgálati Szakbizottsága. A szervezeteket írásban értesítik a döntésről, illetve az eredményeket a város honlapján is közzéteszik. Juhász László tanácsnok hozzátette: fontos, hogy a pályázók kiküszöböljék a gyakran előforduló hibákat, például a számszaki tévedéseket, és vegyék figyelembe a támogatási időszakot is.

A pályázók a 22/537–197-es telefonszámon, illetve a civil@pmhiv.szekesfehervar.hu elérhetőségen kérhetnek további tájékoztatást.