Újabb pályázati lehetőség a civil szervezeteknek

Újabb pályázati lehetőség nyílt meg a Székesfehérváron működő civil szervezetek előtt. Szociális és esélyegyenlőségi programok, feladatok megvalósításának támogatására lehet pályázni augusztus 15-ig. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Juhász László civil tanácsnok.

Székesfehérváron csaknem ezer bejegyzett civil szervezetet tartanak nyilván, egy részükkel rendszeres együttműködést tart fenn az önkormányzat. A 2014-es költségvetésben, a Társadalmi Felelősségvállalási Alap terhére 21 millió forintot különítettek el a szervezetek támogatására. Most egy újabb pályázati lehetőséghez jutottak a civilek.  Ezúttal szociális és esélyegyenlőségi programok, feladatok székesfehérvári megvalósításának támogatására lehet pályázni összesen 4,5 millió forint értékben.

A támogatási időszak 2014. szeptemberétől 2015. áprilisáig szól, ebben a periódusban megrendezésre kerülő programokra lehet pályázni. Olyan pályázatokat várnak, melyek társadalmi hasznossága megkérdőjelezhetetlen, és a benne foglaltak összhangban állnak a lakossági igényekkel. Egy civil szervezet csak egy pályázatot adhat be, a beérkezési határidő 2014. augusztus 15. (péntek) 12.00 óra. A pályázatot egy-egy példányban, kétféle módon kell benyújtani. Szükséges elküldeni e-mailben a civil@pmhiv.szekesfehervar.hu címre, továbbá nyomtatott, eredeti példányban személyesen, vagy levélben, zárt borítékban, formanyomtatványon kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájára (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1., fsz.3.). A részletes kiírás a http://civil.szekesfehervar.hu weboldalon olvasható, ahonnan letölthetőek a szükséges formanyomtatványok is.

Juhász László
tanácsnok arra is felhívta a figyelmet, hogy a határidő lejárta után hiánypótlásra, valamint újabb pályázat benyújtására nincs lehetőség. A beérkezett pályázatokról szeptemberben dönt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Humán Közszolgálati Szakbizottsága. A civil szervezeteket írásban értesítik a döntésről, illetve az eredményeket a város honlapján is közzéteszik.

A pályázók a 22/537–197-es telefonszámon, illetve a civil@pmhiv.szekesfehervar.hu elérhetőségen kérhetnek további tájékoztatást.

Juhász László elmondta továbbá, hogy a szervezetek már jelentkezhetnek a szeptember 13-án megrendezésre kerülő Civil Napra. A jelentkezési lap ugyancsak  http://civil.szekesfehervar.hu oldalról tölthető le.