Újabb ingyenes ruhaosztás

Ismét ingyenes ruhaosztást szervez rászorulók számára az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális és Közhasznú Egyesület, illetve a Szegényeket Támogató Alapítvány. Az akciót február 14-én és 15-én, csütörtökön és pénteken 10 és 15 óra között tartják a Fehérvári Civil Központ első emeletén.

„A tavaly októberben, első alkalommal megrendezett ingyenes használt ruha osztási akciónk iránt óriási volt az érdeklődés, hiszen a mélyszegénységben élők számára a ruhavásárlás luxusnak számít. Több százan – főként családosok és nyugdíjasok – látogattak el a Fehérvári Civil Központba, ez pedig rávilágított arra, hogy az ilyen típusú akciókra igen nagy szükség van Székesfehérváron.” – hangsúlyozta az adományosztásról rendezett sajtótájékoztatón Horváth Ildikó, az ICSKE és a SZETA elnöke. Elmondta, hogy a mostani akciót is külföldi társszervezetük, a Luxembourgi Baráti Társaság közreműködésével valósítják meg, a szervezet évente kétszer, tavasszal és ősszel küld nagyobb mennyiségű, minőségi használt ruhát Székesfehérvárra.

icske

„Székesfehérváron sok-sok olyan rászoruló ember van, aki segítségért nyújtja a kezét, őket karolja fel a két nagy volumenű szervezet, az ICSKE és a SZETA. Saját körzetemben magam is tapasztalom, hogy mekkora jelentősége van a heti rendszerességgel osztott élelmiszer-adományoknak, emellett nagyon fontosak a ruhaosztási akciók is! – nyilatkozta Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Székesfehérvár szociális tanácsnoka elmondta: „Gratulálok a két szervezet munkájához és tiszta szívemből kívánom, hogy tevékenységüket minél hosszabb ideig végezhessék a mélyszegénységben, szükségben élők megsegítésére Székesfehérváron.