Székesfehérvári Civil Nap szeptember 27-én, szombaton a Városház téren

Szeptember 27-én, szombaton rendezik meg a két héttel ezelőtt az esős időjárás miatt elmaradt Székesfehérvári Civil Napot. A szabadtéri rendezvényen számos helyi szervezet mutatja be tevékenységét az érdeklődőknek. A programok reggel 9-től egészen délután 16 óráig tartanak majd a Városház téren. Aktualizált cikkünkben megtalálja a Civil Nap összes fontosabb eseményének leírását és helyszíneit is.
 A város civil szervezeteinek minden évben lehetősége nyílik arra, hogy egy helyen, egy közös rendezvényen mutatkozzanak be. A Városház téren, szeptember 27-án, szombaton 9 órakor kezdődő eseményen a szervezetek rendhagyó bemutatkozóval, szórakoztató és hasznos információkat nyújtó, érzékenyítő programokkal várják az érdeklődőket, akik így még jobban megismerhetik tevékenységüket.
Civilnapbelso1
 Az esemény keretében több helyszínen is sok érdekességgel várják a programra ellátogatókat. A „Több húron pendülünk” helyszínén a zenekedvelők csemegézhetnek. A fiatal, fehérvári zenekarok bemutatója mellett a komolyzene is szerepet kap. Kiderül az is, hogy a zene nemcsak hallható, de látható is, ugyanis siketek és nagyothallók jelnyelvvel tolmácsolt éneke is szerepel a programok között. A legfiatalabb korosztályt gyermekműsorok, vetélkedők és kézműves foglalkozások várják. A „Mosoly és játék” keretében színpadra lépnek a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gondozottjai is.
 A „Más világ, de ugyanaz” helyszínen érzékenyítő programok lesznek látássérült akadálypályával, és bemutatkozik a siket szépségkirálynő is. A nap végére kiderül, hogy a „Mit szősz hozzá?” tevékenységben résztevő vállalkozó szelleműek milyen közös kézműves terméket készítenek a Fehérvári Kézműves Egyesület által felállított szövőszéken.
Civilnapbelso2
 A „Bemelegítés” helyszínen a város sportos és táncos civilek a bemutatók mellett az alapok elsajátításhoz is segítséget nyújtanak a különböző területeken. A búzaőrlést és mustkészítést is kipróbálhatják az érdeklődők a „Barátom a természet” szervezetinél, ahol megismerhetik a legújabb napelemes eszközöket is.
 Állásinterjú felkészítéssel, karrier, munkaerő-piaci és pályakezdőknek szóló tanácsadással a „Pont Nekem” helyszín szolgál információkkal, míg az „Őszidőn” többek között az ismeretterjesztés elhivatottjai, a borlovagok, a hagyományőrzők, a családsegítők és a nyugdíjas szervezetek képviselői várják a Székesfehérvári Civil Napra érkezőket szeptember 27-én, szombaton 9-től 16 óráig a Városház téren.