Szakmai napot tartottak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítésére

„HelloWork” címmel tartottak szakmai napot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, ahol a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítéséről tanácskoztak.  Az eseményen a hellowork.hu állásközvetítő portált és a honlaphoz kapcsolódó szolgáltatásokat ismertették. Ezt követően az Alcoa Alapítvány mutatkozott be, amely a HelloWork program megvalósítását 25 000 dollár támogatással segíti. hello work2

Az eseményen Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket.  „A fizikai akadálymentesítéssel párhuzamban a fejekben is akadálymentesíteni kell.” – emelte ki köszöntő beszédében Székesfehérvár alpolgármestere. „Azt gondolom, egy olyan gesztus, mint amit Köztársasági Elnök Úr újévi beszédében tett, hogy egy jeltolmács közvetítette a szavait azok számára, akik ezt nem hallhatják, nem kell, hogy egy egész hónapra kiterjedő közbeszéd tárgya legyen, hiszen valójában ez természetes. Természetes az, hogy mindenki értheti, mindenkihez eljuthat az állam első emberének szava.” – mondta Róth Péter alpolgármester. „Ilyen gesztusokra van szükség, ilyen folyamatokban kell mindannyiunknak közreműködnünk, hogy a fejekben is bekövetkezzen az akadálymentesítés.” – tette hozzá.

A köszöntőt követően a hellowork.hu állásközvetítő portált és kapcsolódó szolgáltatásait mutatták be Szántó János és Kocsaslijszki Gábor, a Civil Centrum Alapítvány munkatársai. A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány és a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesület által üzemeltetett, akadálymentes www.hellowork.hu portál, megváltozott munkaképességű emberek állásközvetítését végzi. Megváltozott munkaképességű embereknek segítenek az álláskeresésben és vállalatoknak ajánlanak lehetőséget a portálon keresztül, hogy megtalálják a legmegfelelőbb szakembert céljaik eléréséhez. A hellowork.hu oldalon ingyenesen biztosítják az állásfeltöltést, közvetítést a gazdaság azon szereplőinek, akik megváltozott munkaképességű emberekkel szeretnék csapatukat erősíteni.

A rendezvényen az Alcoa Köfém Kft. kommunikációs vezetője, Sas Erika arról számolt be, hogy 2012-ben 20. alkalommal hirdette ki az Alcoa Magyarország az Alcoa Alapítványnál sikeresen pályázó non-profit szervezetek számára megítélt támogatásokat. Az elmúlt 20 évben majd 8 millió amerikai dollár támogatást hagyott jóvá a vállalat alapítványa mintegy 440 jó ügy megvalósítására az oktatás, egészségügy és a környezetvédelem, valamint a kultúra és szociális területeken. Idén 400.250 dollárnyi támogatást kaptak helyi intézmények, civil szervezetek az alapítványtól. A HelloWork program megvalósítását 25 000 dollár támogatással segíti az Alcoa Alapítvány.

A szakmai napon a Macher Kft. ügyvezető igazgatója a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról és a társadalmi felelősségvállalás megvalósulásáról számolt be. A 90-es években, ösztönös kapcsolat alakult ki a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberekkel, többen bekapcsolódtak a vállalat életébe. A 2000-es évektől tudatossá vált a foglalkoztatásuk, így több mint 10 éve elsősorban középsúlyos értelmi fogyatékos fiatalokat foglalkoztatnak.  A Macher Kft. hozzásegítette a munkavállalókat ahhoz, hogy sikeresen helyezkedjenek el a nyílt munkaerőpiacon. A fiatalok megtanultak a munkahelyükön viselkedni és munkájukat megfelelő minőségben ellátni. Az elmúlt 20 év során általánossá vált foglalkoztatásuk a vállaltnál, így a vállalat dolgozói sokat tanultak akaratból, kitartásból, megváltozott munkaképességű dolgozóiktól.

hellowork4hello work 1

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása gyakorlattá vált a Grundfos-nál is, a cég Magyarországon, mintegy 2000 embert foglalkoztat Székesfehérváron, Tatabányán és Biatorbágyon. A Grundfos alapítása óta támogatja a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatási rehabilitációját, mindhárom gyáregysége rendelkezik rehabilitációs részleggel. Jelenleg 90 fő megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztatnak. Ebben az iparágban feltehetően egyedülálló módon főállású üzemi szociális munkást is alkalmaznak, a sikeres rehabilitáció elősegítése érdekében. A folyamatos fejlesztés és létszámnövekedés eredményeképpen, 2011-ben “Fogyatékosság-barát munkahely” elismerésben részesültek.