„Nemekből Igenek” klub – Elindul a Civil Centrum Alapítvány / CICE /

A „Nemekből Igenek” klub kezdeményezői és előadói nagy izgalommal, érdekes témákkal várják az érdeklődőket 2014. február 1-jén, szombaton 14.30 órától az első teadélutánra a Petőfi Kultúrtérbe, Székesfehérváron.

logo

Régóta tervezgettük egy klub indítását, ami a női és férfi identitással foglalkozik. A „Nemekből Igenek” klubban ezt a témát feszegetjük az élet legkülönbözőbb területein. Rendszeres találkozásaink alkalmával beszélgetünk majd az a szerepek különbözőségeiről, az ezekből fakadó dilemmákról, problémákról és lehetőségekről, a nők munkaerő-piaci aktivitásának jellemzőiről, a férfiak munkaerőpiacon való kiteljesedésének potenciáljáról, a nők és a férfiak identitásának tiszteletben tartásáról, a kiegyensúlyozott felelősség-megosztásról és számos olyan témáról, ami végigkíséri életünket.

A „Nemekből Igenek” klub találkozóin beszélgetünk, előadásokat hallgatunk a nők és a férfiak esélyegyenlőségének lehetőségéről, a munkaerőpiac működéséről, a nőkre és férfiakra gyakorolt hatásairól, szülői szerepekről, munka-megosztásról, a munka, a magánélet, a családi élet egyensúlyáról, a nők és férfiak együttműködéséről és ennek a társadalomra gyakorolt hatásáról.

Számos érdekes téma áll előttünk, melyekről találkozóinkon szakértők, meghívott vendégek segítségével beszélgethetünk. Tapasztalataink megosztásával pedig tehetünk a nemek közötti különbségekre reagáló, az egyenlőtlenségek csökkentését célzó, igazságosabb társadalom létrejöttéért.

A „Nemekből Igenek” klub kezdeményezői és előadói nagy izgalommal készülnek az első teadélutánra, melynek témái:

1.        Személyiségfejlődés és önismeret: hogyan változzunk, hogy változtathassunk? Én-ismeret, én-bizalom, én-becsülés: a női energiák. – Egey Tímea, pszichológus, mentor, mediátor

2.         A több generáción átívelő családi minták szerepe: hogyan szedhetik szét és hogyan támogathatják a párkapcsolatunkat, a hivatásunkat? - Bodorkós Barbara-Farkas Tamás, egységkovácsok

3.        Hol tart a nemi szerepek átalakulása?  Mi a biológiai, és mi a társadalmi nem? Hogyan változnak a személyes szereplehetőségek a biológiai életút során? – Keveházi Katalin, gender-szakértő

Információk a programról

Időpont: 2014. február 1 – én 14.30 – 17 óráig. A helyszínen már 14 órától várjuk az érdeklődő nőket és férfiakat, akiket a szervezők személyesen invitálnak erre az alkalomra.

Helyszín: Petőfi Kultúrtér ( volt Petőfi Mozi) Székesfehérvár, Petőfi u.)

A hozzájárulás egy mozijegy ára, jelenleg 1200 Ft/fő/alkalom.

 

Részvételi szándékodat, a szervezés megkönnyítése érdekében kérlek, jelezd a program előtt legalább 2 nappal!

Bejelentkezés: civilcentrum@gmail.com, +36 30 428 7922

A program szervezésében partnerünk, a  Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda.

 

Nagy szeretettel, forró teával és apró süteménnyel várunk az első „Nemekből Igenek” klubban, a szervezők nevében,

Farnady Judit a klub háziasszonya.