Millenniumi generáció 2013 – műhelykonferencia ifjúsági szakembereknek

Millenniumi generáció 2013 címmel rendeztek műhelykonferenciát ifjúsági szakemberek számára a Fehérvári Civil Központban. A rendezvényen szekcióüléseket is tartottak a fiatalok pályaválasztásáról és munkavállalásáról, illetve az ifjúságszakmai változásokról a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda részvételével.

20130517-mill1

Dr. Mihálovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kabinetfőnöke az Új Nemzedék Program aktualitásairól számolt be a résztvevőknek, hangsúlyozva, hogy az elmúlt évek munkája a következő hónapokban érik be, sok látványos előrelépéssel, változással. Mihálovics Péter kiemelte, hogy Székesfehérvár önkormányzata élen jár az ifjúságpolitikában és országosan is példaértékű tevékenységet folytat a fiatal generáció érdekében. Az Új Nemzedék Programról szólva elmondta, hogy jelentős eredménynek tartja a Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakulását, amellyel több évtizedes adósságot törlesztett Magyarország. A tanácsadói hálózattal is sikerül közelebb kerülni a fiatalokhoz, korábban régionként volt 3 tanácsadó, most pedig sikerült elérni, hogy megyénként négyen foglalkozzanak a fiatalok problémáival.

Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok a konferencián kiemelte, hogy Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt két és fél évben nyitottabb lett a fiatalok felé. Elmondta, hogy vegyes rendszer alakult ki Székesfehérváron az ifjúságpolitika területén, az önkormányzat mellett rendkívül fontos tényező a civil szféra és a Diáktanács megalakulásával az ifjúság is közvetlenebb formában tudja képviselni a saját érdekeit.

forrás:www.szekesfehervar.hu