Meghívó falfestmény avatóra Pátkára

2014. július 30-án, szerdán 16 órai kezdettel a Kereszt Utak Pátkán Projekt Mural avatóját rendezik Pátkán. A rendezvényen programjaival részt vesz a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda is.

A falfestés avatáson adják át azt a muralt, amely a pátkai és a Pesthidegkúti Waldorf Iskola diákjainak a tervei alapján készült el.  A falfestmény Pátka egyik szabadidős központjában található. A falfestményt Pátkai fiatalok és önkéntes segítők készítették el. A festményen megjelenő levelek a pátkai fiatalok kéznyomát viselik.

A rendezvény ideje alatt a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda a pátkai „Tanoda modellprogram” 25-30 mentoráltja számára dia work-shopot szervez, melynek célja a roma fiatalok társadalmi felzárkóztatása és befogadásának előmozdítása művészeti tevékenység által. A modellprogramban integráltan vesznek részt a gyerekek. A szemléletformálást a program ideje alatt kézműves foglalkozásokon és célzott kiscsoportos formában, kapcsolatteremtő beszélgetések általvalósítják meg. Az iroda munkatársai tovább tájékoztatást nyújtunk a megyében működő civil szervezetekről, információs anyagot adunk át a nyári szabadidős és egyéb szolgáltatásokról, valamint továbbtanulási lehetőségekről, különböző tehetséggondozási programokról.