Közös világunk projekthét az esélyegyenlőség megvalósulásért

A Székesfehérvári István Király Általános Iskola egyik legkedveltebb iskolai programja a tematikus projekthét, melyet az idei tanévben november második hetében tartanak. A „Közös világunk” projekthét célja megismertetni tanulóikkal a fogyatékkal élők életmódját, felhívni a figyelmet az esélyegyenlőség megvalósulásához szükséges szociális kompetenciák (empátia, tolerancia) és az egészséges életmód fontosságára.

A programsorozat ünnepi iskolagyűléssel indult november 5-én, melynek keretében az osztályok ismertették vállalásaikat. A jövő hét folyamán lehetőség lesz ezek megvalósítására, sportdélután megrendezésére, témanap tartására.

IKaI_Kozos_vilagunk__15_
 A témanapon sötétszobában élhetik át a gyerekek a látássérültek, labirintusszobában a mozgáskorlátozottak és némaszobában a hallássérültek mindennapi életét. A vállalkozók kipróbálhatják a szájjal festést, lesz akadályverseny, állapotfelmérés és kommunikációs szoba.
Krählingné Kovács Tünde igazgató ünnepi megnyitójában úgy fogalmazott „egy hétre iskolánk az egészség és az esélyegyenlőség bástyája.”
www.szekesfehervar.hu