Képzések a munkába állásért a Viktória Központ új számítógép termében

Új számítógép labort alakítottak ki a Viktória Rehabilitációs Központban. A 15 új gépet és monitort az Alcoa Alapítvány segítségével kapta meg az intézmény. Az új eszközök segítségével OKJ képzések indulnak mozgássérült emberek számára, de a jövőben akár egy távmunka-bázisként is működhet majd a számítógép labor.

viktoria_kicsi2

Csütörtökön már birtokba is vették az új számítógépeket a Viktória Rehabilitációs Központban. Egy 17 éves álom vált most valóra – emelte ki a megnyitón a központ igazgatója. Horváth Klára elmondta, régi tervük volt már, hogy kibővíthessék a központ tevékenységét. Az új számítógép labor segítségével képezhetik magukat a mozgássérült emberek, így munkához is könnyebben juthatnak.

viktoria_kicsi4

A képen Braun Erzsébet, a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda irodavezetője is részt vett az eseményen, közelebbről is megszemlélte az új számítástechnikai eszközöket.

Az Alcoa megalakulása óta fontosnak tartja, hogy ahol az üzleti életben jelen van, ott a társadalmi felelősségvállalásból is kivegye részét – ezért hozta létre a cég az Alcoa Alapítványt. Székesfehérváron 20 éve végzik ezt a támogató tevékenységet, amelynek köszönhetően most a Viktória Rehabilitációs Központ gazdagodhatott.

Székesfehérvár polgármestere is jelen volt az ünnepélyes átadón. Cser-Palkovics András úgy fogalmazott: egy jó cél és egy jó cég találkozott most a Viktória Rehabilitációs Központban. Az OKJ képzések lebonyolításában a Tatay Sándor Alapítványi Gimnázium lesz a központ partnere. Elsőként egy kezdő és egy haladó számítógépes tanfolyamot tartanak majd az új számítógép laborban.