Karácsony előtti segítség a fehérvári hajléktalanszállón

Székesfehérváron mintegy 140-en zártkerti ingatlanokban, hatvanan sátrakban és mintegy harmincan az utcán töltik majd az ünnepeket. A kríziskezelő szociális munkatársai igyekeznek behívni őket is a szállóra, de vannak akik ennek ellenére az utcán maradnak. Nekik segít majd az a több száz takaró, tartós élelmiszer és gyertya, amivel karácsony előtt segít a város.

Karácsonyhoz közeledve szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy vannak olyan embertársaink, akik segítségre szorulnak. Ha van lehetőségünk segítsünk ezekben a napokban is, de ugyanúgy fontos lesz a segítség januárban és februárban is. A város most takarókkal, tartós élelmiszerrel és gyertyával segített. Remélem, hogy azoknak, akik nem mennek be a szállóra, segítséget jelent majd az adomány. – mondta Cser-Palkovics András polgármester.

krizis__009

Vargha Tamás országgyűlési képviselő gyümölcsöt hozott a szállóra. A segítségnyújtás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A Vadex pedig szarvashússal segített, amit a szálló konyháján főznek majd meg karácsonykor. Majoros Gábor vezérigazgató elmondta, hogy Fejér megyében idén 2100 m3 szociális tűzifát osztott ki az önkormányzatokon keresztül a társaság. Mint mondta erejükhöz mérten mindig próbálnak segíteni, az adományokat pedig az állami vállalat eredményének terhére adták minden esetben.
Zsabka Attila a hajléktalanszálló vezetője elmondta, hogy az adományokat a téli estéken, az utcán élőket látogató teajárattal jutnak majd el a rászorulókhoz. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki segíteni szeretne akkor meleg téli lábbelivel, használható csizmával, kabáttal, zoknival, sapkával és sállal tud. Ezeket a Sörház téri hajléktalanszállóra bármikor bevihetik az adományozók.