Jubileumi és anyáknapi ünnepség a Fehérvári Civil Központban

A Nyugdíjas Egyesületek „Életet az Éveknek” Fejér Megyei Szövetség megalakulásának 25. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a Fehérvári Civil Központban, ahol anyák napja alkalmából is ünnepséget tartottak a klubtagoknak.

 Eletet_az_eveknek_0074

A megjelenteket Peresztegi Ferencné népdallal köszöntötte, majd Rubina Sándor megyei elnök szólt a klubtagokhoz és vendégekhez, aki kiemelte, hogy a A Nyugdíjas Egyesületek „Életet az Éveknek” Szövetség a jubileumi emlékév keretében több városban rendez érdekes programokat a tagság számára.

Braun Erzsébet, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője a jubileum alkalmából elmondta, hogy az Önkéntes Ház kiváló kapcsolatot ápol az Életet az Éveknek Fejér Megyei Szövetséggel. Hangsúlyozta, hogy a nyugdíjasok aktív részesei a társadalmunknak és szerepük fontos lesz a jövőben is.

Eletet_az_eveknek_0105

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a kiállítás megnyitóján arról beszélt, hogy a nemzet történelmi fővárosában élni azt jelenti: rengeteg érték, hagyomány tekinthet vissza évezredes múltra a városban, azonban legalább ilyen fontosak az újabb keletű, néhány évtizedes hagyományok is, mint például a Nyugdíjas Egyesületek „Életet az Éveknek” Fejér Megyei Szövetség munkája, amellyel a közösséget építi. Székesfehérvár polgármestere a klubhálózat jubileuma kapcsán arról is beszélt, hogy a város fontos értéke ez a szövetség, amelynek támogatása nemcsak feladata, hanem kötelessége is Fehérvárnak. A kiállításról szólva hangsúlyozta, hogy olyan közösségépítő rendezvényekre emlékeztetnek a tablók, amelyek személyes élményeket jelentenek a klubtagoknak. A polgármester az édesanyákat, nagymamákat és dédnagymamákat is köszöntötte, akiknek azt kívánta, hogy élményekkel telve térjenek majd haza a rendezvényről. Dr. Cser-Palkovics András az ünnepségen elismerő oklevelet adott át Rubina Sándornak közösségépítő munkájáért.

Dr. Hegyesiné Orsós Éva, az országos szervezet elnöke a jubileum kapcsán emlékeztetett, hogy annak idején 137 klub hozta létre a Nyugdíjas Egyesületek „Életet az Éveknek” Szövetségét, mára pedig már 1200 klub tartozik hozzájuk. A szövetség működteti az országban a legtöbb kulturális önszerveződést és az ország legnagyobb üdülésszervezői is egyben. Az országos szervezet elnöke elmondta, hogy korábbi rendezvények alkalmával sok élménnyel gazdagodtak Székesfehérváron, így azt tervezik, hogy újabb nemzetközi konferenciát hoznak a városba.

A jubileum alkalmából oklevéllel köszöntötték Székesfehérvár polgármesterét, aki kiemelte, hogy az elismerés a város korábbi polgármestereit is megilleti. Oklevelet vehetett át az alapító tagok közül Lampert Mihályné, a Fehérvárcsurgói Kék Nefelejcs Nyugdíjas Klub, valamint a mezőszentgyörgyi és pákozdi klubok képviselői is. A kiállítás megnyitóját követően a Fehérvári Civil Központ színháztermében rendezték meg a hagyományos Anyák-napi ünnepséget, ahol ünnepi műsorral köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat és dédnagymamákat.

Eletet_az_eveknek_0023