Irodánk májusi programjai

2014. május 30-án a Család Nemzetközi Napja alkalmából interaktív érzékenyítő játszóházat szervezünk a fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztése során használt eszközökkel, játékokkal (golyóvezető, doboz gólyaláb, taktilis észlelő, zsákban formakereső, szájjal-lábbal festés, vesztibuláris stimulációt nyújtó, egyensúlyozó, mozgásfejlesztő játékok) és kézműves foglalkozással is várjuk a gyermekeket. A szülőknek „Erőszakmentes kommunikáció a családokban” címmel tartunk előadást.

Az integrált program célja a családi közösségek erősítése.

A rendezvényre a „Kapocs Központ a családokért” projektben részt vevő családokat és a megyében élő érdeklődőket várjuk.

Helyszín: Igéző, Székesfehérvár, Basa utca 1.

2014. május 22-én Esélyórát tartunk a Látássérültek Regionális Közhasznú Szervezete és a Boróka Mozgássérült Gyermekek Fejlesztéséért Alapítvány közreműködésével a Felsővárosi Óvoda óvodásai számára.

Az esélyórák foglalkozásain érzékenyítő játékok és kerekesszék kipróbálása, szájjal-lábbal, bekötött szemmel festés, vakvezető kutyás bemutató, képcserés kommunikáció valósulnak meg.

Helyszín: Felsővárosi Óvoda, Székesfehérvár

2014. május 21-én Szemléletformáló előadást szervezünk emberi jogok témakörben az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referensével együttműködve a Teleki Blanka Gimnázium középiskolás diákjai számára.

A program célja, hogy osztályfőnöki óra keretében a fiatalok megismertetése az alapvető emberi jogokkal. A program során bemutatkozik az Esélyteremtési Iroda, valamint az iskolai közösségi szolgálat ismertetése, az önkéntesség népszerűsítése, valamint a kapcsolatrendszerünk bővítése célját is szolgálja a rendezvény.

Helyszín: Teleki Blanka Gimnázium, Székesfehérvár