Hétszázan éjszakáztak a három ideiglenes melegedőhelyen Székesfehérváron

Közel hétszázan töltötték az éjszakát a fehérvári átmeneti melegedő helyeken a legkritikusabb időszakban, és rengetegen voltak hosszú órákon keresztül a hó fogságában. Sokan több órás mentés után, átfázva jutottak a három kijelölt melegedő valamelyikébe. Nemcsak a katasztrófavédelem és az önkormányzat gondoskodott a bajba jutottakról, de a fehérváriak is igyekeztek segíteni az úton ragadt embereken. Éjszaka végig önkéntesek segédkeztek, szombat estére pedig szinte mindenki hazajutott. 

Szombaton a kora délutáni órákra kiürült a Civil Központban kialakított ideiglenes melegedő épülete. Közel hétszázan töltötték az éjszakát a székesfehérvári átmeneti melegedő helyeken a legkritikusabb időszakban, és rengetegen voltak hosszú órákon keresztül a hó fogságában. „Sokan több órás mentés után, átfázva jutottak a 3 Székesfehérváron kijelölt melegedő valamelyikébe.” – emelte ki Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője. A három melegedő közül kettőben, a Sziget utcaiban és a Civil Központban még szombatra virradóan is voltak emberek, akiken segíteni kellett.
„A fehérváriak folyamatosan érkeztek a menedékhelyekre, meleg teát, élelmet hoztak a bajba jutottaknak.” – mondta el Horváth Ildikó, az ICSKE és a SZETA elnöke, aki végig dolgozta a kritikus időszakot a szervezet önkénteseivel, valamint a Gyöngyvirág Egyesület és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány munkatársaival. Horváth Ildikó kiemelte, hogy példátlan összefogás alakult ki a városban a katasztrófahelyzet után. Fülöp Judit, a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda vezetője is azt emelte ki, hogy az ítéletidőben mindenki összefogott a bajbajutottakért.
www.szekesfehervar.hu