Fiatalok Fehérvárért

Sikeresen zárult a Sziti Szociális Egyesület pályakezdőket segítő programja. A Fiatalok Fehérvárért elnevezésű projekt összesen húsz fiatal munkához jutását segítette, melynek megvalósulását Székesfehérvár Önkormányzata is támogatta. A program ideje alatt a fiatalok tréningeken vettek részt és közösségi feladatokat láttak el például gyermekekkel foglalkozó intézményeknél, de többek között a Fehérvári Civil Központban működő Egészségpontban is a program résztvevői tevékenykednek.

fiatalokert01

A programban összesen négy mentor segítette a résztvevő fiatalokat és egyéni fejlesztési tervek alapján segítették a résztvevőket. Nagy hangsúlyt fektettek a szakemberek a gyakorlatra: felkeresték a Művészetek Házát. a munkaügyi központot, a kríziskezelőt, a Csemete Alapítványt és több gyermekotthont is. A projekt ugyan véget ér november 30-án, de újabb hat hónapos foglalkoztatási időszak következik, hiszen a munkáltatók vállalták, hogy további fél éven keresztül lesz munkájuk a résztvevőknek.

Bebizonyosodott, hogy a modellprogram működik, a pályakezdő munkanélküliek humánerőforrás-fejlesztése megvalósult, melynek során több olyan technikát is alkalmaztak a szakemberek, melyek példaértékűek lesznek a későbbiekben is. Ilyen volt például a mentorok bevonása a projekt teljes ideje alatt.

A képzési időszak lezárulta után tizenkettő fő helyezkedett el a SZITI Szociális Egyesületnél, nyolc fő pedig külső helyszínen talált munkát. Ez a hat hónapos időszak lehetőséget biztosított a fiataloknak arra, hogy bebizonyítsák, a gyakorlatban is hasznosítani tudják az elméleti képzés során elsajátítottakat.