Február végéig tart az aukció Összefogás a „Vigyázó Kéz” gyermekeiért

Február végén zárul az a jótékonysági aukció, amelyet a saját családjuk nélkül, egymástól elválasztva nevelkedő testvérpároknak szóló közös programok támogatására hívott életre a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. Az elmúlt év végén meghirdetett árverésre 33 kortárs művész 47 alkotást ajánlott fel.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület több mint 10 éve kiemelten segíti azokat az állami gondozott testvérpárokat, akik a sors különös akaratából más-más ellátási helyen nevelkednek.  A gyerekek sok esetben maguk kérik a segítséget, hogy szeretnék megismerni vér szerinti testvérüket, vagy szerencsésebb esetben többször is viszontlátni őket.

A kapcsolatok ápolása érdekében két-háromhavonta testvértalálkozókat, évi egy-két alkalommal testvértáborokat szerveznek. Az egyesület programjain (kirándulások, színházlátogatás, sportesemények) külön is odafigyelnek arra, hogy a testvérek találkozhassanak. Jelenleg több mint 150 más-más ellátási helyen nevelkedő testvérpár kapcsolattartását segítik.

A közös programok finanszírozására – a pályázati lehetőségek mellett – tavaly második alkalommal szervezték meg az „Adventi Jótékonysági Kiállítást és Aukciót”, amelyen 33 kortárs művész 47 alkotást ajánlott fel. A nemes kezdeményezés mellé állt Székesfehérvár Önkormányzata is. A „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület egyik fő támogatója két, székesfehérvári témájú képre licitált sikerrel.

Azok, akik szívesen állnak a jó ügy mellé, még február 28-ig bekapcsolódhatnak az aukcióba. Interneten keresztül licitálhatnak a http://jotekonysagi-arveres.vigyazokez.hu/ oldalon. A még kalapács alá kerülő alkotások között festmények, szobrok, grafikák, kerámia és népművészeti alkotások is szerepelnek.