Echo Nonprofit Network heti programkínálata

2014. június 2.- 2014. június 8.

2014. június 2., hétfő, 9 óra, „Legyél Te is önkéntes aszfaltbetyár!” – Önkéntesek Hete

A Fejér Megyei Civil Információs Centrum munkatársai Székesfehérvár általános iskoláit körbejárva, a diákokkal közösen, az udvarok, sportpályák szabad felületeit díszítik fel aszfaltrajzaikkal. Ez az Önkéntesek Hete nyitó programja.


Helyszín:

Székesfehérvár általános iskolái

 

2014. június 2., hétfő, 15 óra, „Legyél Te is önkéntes aszfaltbetyár!” – Önkéntesek Hete

Továbbra is a krétáé lesz a főszerep az Önkéntesek hete első napján: a szervezők a Fehérvári Civil Központ elé várják a rajzolni vágyókat. Innen indulnak el közösen a város különböző köztereit, játszótereit aszfaltkrétáikkal kiszínesíteni.


Helyszín:

Fehérvári Civil Központ előtti tér

 

2014. június 3., kedd, 9-14 óra, Állásbörze

A Kapocs Foglalkoztatási Iroda is részt vesz a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett Állásbörzén. Az Iroda munkatársai önéletrajz- és motivációs levél írásban nyújtanak segítséget.


Helyszín:

Szent István Művelődési Ház (Liszt Ferenc utca 1.)

 

2014. június 3., kedd 10 óra, Workshop – Önkéntesek Hete

Az Iskolai Közösségi Szolgálatról cserélnek tapasztalatot az iskolák koordinátorai és az iskolai önkéntességben már járatos középiskolások a Fehérvári Civil Központban az Önkéntesek Hete program részeként.


Helyszín:

Fehérvári Civil Központ

 

2014. június 3., kedd 15 óra, Önkéntesek megvendégelése – Önkéntesek Hete

Az Echo Nonprofit Network önkéntesei számára rendez közös sütés-főzést, szabadtéri játékos mulatságot a Fejér Megyei Civil Információs Centrum a Bregyó közi horgásztónál.


Helyszín:

Bregyó közi horgásztó

 

2014. június 4., szerda 9.30 óra, Sajtótájékoztató – Önkéntesek Hete

Önkéntes Központ címet nyert el az Echo Innovációs Műhely.
Résztvevők:

F. Tóth András igazgató, Önkéntes Központ Alapítvány

Zugor Zsuzsanna elnök, Echo Innovációs Műhely

 

Helyszín:

Fehérvári Civil Központ

 

2014. június 4., szerda, 10.00 óra, Műhelykonferencia – Önkéntesek Hete

Fejér megye szerepvállalása a nemzeti önkéntes stratégia megvalósításában címmel szervez műhelykonferenciát a Fejér Megyei Civil Információs Centrum az Önkéntesek Hete alkalmából. A konferencia megnyitója után kerül sor az Önkéntes Központ cím átadására, melyet az Echo Innovációs Műhely elnöke vesz át az Önkéntes Központ Alapítvány igazgatójától.

 

Helyszín:

Fehérvári Civil Központ

 

2014. június 4., szerda 15 óra, Műhelymegbeszélés – Önkéntesek Hete

Műhelymegbeszélésre várja a Fejér Megyei Civil Információs Centrum a Fejér megyei Önkéntes Pontok munkatársait, akikkel működési tapasztalataikról, a fenntarthatóság lehetőségeiről egyeztetnek. A rendezvény az Önkéntesek Hete program részét képezi.

 

Helyszín:

Fehérvári Civil Központ

 

2014. június 5., csütörtök, 16-19 óra, Kézműves- és őstermelői vásár – Önkéntesek Hete

Kézműves- és őstermelői vásár foglalja el a Fehérvári Civil Központ előtti teret, a rendezvényt a Csőszi Történelmi Haditorna és Hagyományőrző Egyesület bemutatója kíséri. A rendezvény az Önkéntesek Hete program részét képezi.


Helyszín:

Fehérvári Civil Központ előtti tér

 

2014. június 6., péntek, 17 óra, Nők Klubja – Önkéntesek Hete

Az Alba Pont Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda (Alba Pont LISZI) programsorozatának rendezvényén az Alba Babahordozó Egyesület szoptatássegítő csoportja és a Mátkatál Szolgálat mutatkozik be. Kísérő rendezvényként a szervezők kreatív játszóházzal várják az érdeklődőket és gyermekfelügyeletet is biztosítanak.

 

Helyszín:

Fehérvári Civil Központ

 

2014. június 6., péntek , 15-19 óra, Családi és sportnap

A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című önkormányzati projekt konzorciumi partnereként szervez Családi és sportnapot az Echo Innovációs Műhely a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban.
Helyszín:

Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház (Régi Csóri út 13.)

 

2014. június 7., szombat, 9-13 óra, Egészségnap

A „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című önkormányzati projekt konzorciumi partnereként szervez Egészségnapot az Echo Innovációs Műhely a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban. A környéken élők térítésmentes vehetnek részt a szűrővizsgálatokon. Az érdeklődőket többek között szájüregi szűréssel, melanoma-vizsgálattal és csontsűrűség-méréssel várják, melyekre előzetes bejelentkezés szükséges a +36 30/492-72-75-ös telefonszámon.
Helyszín:

Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház (Régi Csóri út 13.)
2014. június 7., szombat, 15-20 óra, Közösségi és családi nap – Önkéntesek Hete

Közösségi és családi nap zárja az Önkéntesek Hetét a Fehérvári Civil Központ előtti téren. 16 órától a Mega Dance, 17 órától a Vörösmarty Színház színművésze, Váradi Eszter Sára lép fel. Kültéri gyerekjátékok, illetve a felnőttek számára is izgalmas, a fogyatékkal élők életét szemléltető, érzékenyítő játékok várják majd az érdeklődőket. Meglátogatják a rendezvényt a város önkéntes tűzoltói is.
Helyszín:

Fehérvári Civil Központ előtti tér