Echo Innovációs Műhely heti programajánlója


2014. május 19., hétfő, 13.00, sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató keretében együttműködési megállapodást ír alá az Echo Nonprofit Network és a dunaújvárosi Egészségmegőrzési Központ a Fehérvári Civil Központban. A szerződés kimondja, hogy a felek közösen megtervezik és megvalósítják a székesfehérvári mentálhigiénés szolgáltatásfejlesztési programot 2014-2020 között. Emellett tájékoztatást adnak arról, hogy újraindult Székesfehérváron az iskolai kortárs segítő program.

Résztvevők:

Domokos Tamás stratégiai igazgató, Echo Nonprofit Network

Kleinné Németh Judit képviselő, Egészségmegőrzési Központ


Helyszín:
Fehérvári Civil Központ, Mennheim Károly Szakkönyvtár

 

2014. május 19. – május 23., 9.00-16.30, Kortárssegítő képzés
Kortárssegítő képzést tart a dunaújvárosi Egészségmegőrző Központ a Kaptár Ifjúsági és Prevenciós Iroda szervezésében a Fehérvári Civil Központban. A képzésen tízedik osztályos fiatalok vesznek részt. Cél, hogy fejlesszék a diákok önismeretét, megismertessék velük a konfliktuskezelő technikákat, ezáltal felkészítsék őket a kortárs segítésre. A fiatalok a képzés sikeres elvégzését követően a SZITI Szociális Egyesület hivatalos önkénteseivé válnak.

Helyszín:Fehérvári Civil Központ

 

2014. május 23., 17.00, Nők klubja 
Az Alba Pont Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda 2014. május 23-án 17órakor házasság, jegyesség , párkapcsolat témában tartja a soron következő Nők klubját. A jó hangulatú összejövetelen egy tea mellett Kaufmann Anikó pszichológus vezeti a beszélgetést, ahol kitérnek a párkapcsolati nehézségekre és lehetőségekre, a napjainkban oly divatos szingliségre, az élettársi kapcsolat és a házasság anomáliáira és nem utolsó sorban az esküvő körüli teendőkre.
Helyszín: Fehérvári Civil Központ

 

2014. május 23., péntek, 16.30 III. Extrém Kultúra

Az Extrém Kultúrát Kiss Patrik, a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményének diákja kezdeményezte.  Fő célja, hogy a székesfehérvári iskolákban lévő kezdő zenekarok bemutatkozhassanak és kortársaik megismerjék őket. A program nagy sikert aratott a fiatalok körében. Ezért immáron harmadik alkalommal szervezi meg  a Kaptár Ifjúsági és Prevenciós Iroda és A Szabadművelődés Háza az Extrém Kultúrát 2014. május 23-án 16.30-tól A Szabad Művelődés Háza aulájában.
Helyszín: A Szabadművelődés Háza