Diákok a felelős szexuális magatartásról – középiskolások kiállítása a Pláza Galériában

Kiállítás nyílt „Diákok a felelős szexuális magatartásról” címmel szerdán délután az Alba Plázában, amit november 17-ig nézhető meg a Pláza Galériában, majd a résztvevő iskolákba indul vándorkiállításra. A plakátokat az AIDS prevenciós verseny egyik fordulójaként készítették középiskolás fiatalok.

Tavaly még csak Székesfehérvári középiskolák között rendezték meg az AIDS-prevenciós vetélkedőt. Az idei évben pedig már egész Fejér megyéből várták az iskolák jelentkezését az AIDS Világnapjához kapcsolódóan szervezett prevenciós versenyre. Összesen 35 csapat jelentkezett a megye nagyon sok középiskolájából.

plaza_galeria_kicsi1

Dr. Pásztor László egészségfejlesztési osztályvezető főorvos elmondta, hogy a felelős szexuális magatartás egy alapérték, amit középiskolás korban meg kell tanulnia a fiataloknakl. A mostani versenyre többnyire a felkészítő tanárok jelezték a diákoknak, hogy lehetőség van a részvételre. Korábban volt már három on-line forduló, aminek keretében nehéz kérdéseket kellett megválaszolni és a negyedik forduló volt a plakátok elkészítése, amit bárki megnézhet most az Alba Plázában.

A vetélkedő következő fordulóját november végén tartják majd.

www.szekesfehervar.hu