Az autizmus új dimenziói nemzetközi kongresszus

Idén 10. alkalommal rendezik, szeptember 26-28. között az Autism Europe Kongresszust. A rendezvénysorozaton a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda is képviselteti magát.

A 30 éves szervezet közel 5 millió autizmussal érintett európai ember érdekvédelmével foglalkozik, elsődleges célja az autista emberek és családjaik életminőségének javítása. A szervezet európai és világszinten is képviseli az autizmus ügyét: tagok, illetve képviseltetve van többek között az Európa Tanácsban, az Európai Parlamentben, valamint a WHO-ban. A kongresszus szakmai színvonala elismert.

Ma már 30 ország 80 szervezete képviselteti magát a szervezetben. Az Autism Europe elnöke 2012. január 1-jétől Szilvásy Zsuzsanna, az első magyar, aki a nemzetközi autizmus szakmában ilyen magas pozíciót tölt be, és nem mellékesen az Autisták Országos Szövetsége elnöke. A két és fél nap alatt az előadások három fő téma köré csoportosulnak: autizmus és időskor – ellátás a teljes életúton, az IT technológiák az autizmus ellátásokban és az evidencia alapú ellátások. Az autizmushoz kapcsolódó magyar szakemberek, szülők, intézményvezetők, pszichiáterek, döntéshozók, világhírű előadóktól naprakész információkat és a legkorszerűbb tudást kaphatják meg.

A részletes előzetes program itt található.