Adománygyűjtés egy kerekesszékes hintára

Egy kerekesszékes hinta beszerzésére hirdetett adománygyűjtést Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András a szerdai, Városházán tartott sajtótájékoztatón elmondta, a nemrégiben átadott, megújult Halesz ligetbe telepítik a terápiás célra is használható játszóeszközt. Az adománygyűjtés július 25-én, pénteken a Koronás Park megnyitójával indul, és augusztus 3-ig, vasárnapig tart.

Az esélyegyenlőség jegyében az elmúlt években Székesfehérvár közintézményeiben megvalósult fejlesztések, beruházások során az akadálymentesítésre is figyelmet fordított a város. Idén több park és játszótér is megújult. Annak érdekében, hogy a játszótereket minden gyermek egyaránt használhassa, a legmodernebb játszóeszközökkel felszerelt Koronás Park július 25-i avatásával egy időben adománygyűjtés indul egy kerekesszékes hinta beszerzésére. Így rövidesen a halmozottan fogyatékos, mozgáskorlátozott gyermekek is játszhatnak egy játszótéren, egészséges társaik mellett.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Városházán tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta: „A halmozottan fogyatékos, mozgáskorlátozott gyermekek lehetőségei akadályozottságuk révén nagyon korlátozottak. A kerekesszékes hinta az önfeledt játék mellett terápiás céllal is alkalmazható. Ezért egy ilyen speciális játszótéri hinta beszerzésére hirdet a város adománygyűjtést. A Koronás Park kapui július 25-én, 16.00 órakor nyílnak meg, és ehhez kapcsolódóan helyezünk el egy gyűjtő dobozt, amelybe egy héten át várjuk és köszönettel fogadjuk a segítő szándékú fehérváriak és a látogatók adományait egy héten át, augusztus 3-ig.”

Székesfehérvár polgármestere hozzátette, hogy a kerekesszékes hinta Nyugat-Európában már megszokott látvány, Magyarországon azonban ritka. Pécs, Budapest és Hódmezővásárhely után most a fehérváriak összefogásával a Halesz ligetbe kerülhet egy ilyen speciális szerkezet.