Add tovább!- Hogyan Tovább?

„Add tovább” címmel szerveztek szakmai fórumot Grósz Ákos, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége megyei alelnöke kezdeményezésére a Fehérvári Civil Központban.  A találkozón a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda közreműködésével a különböző adományozással foglalkozó megyei szervezetek a „Szeretet mozgalom”megteremtésének lehetőségeit vitatták meg.

042

„Szeretet mozgalom” lényege abban áll, hogy az adományozással foglalkozó megyei szervezetek munkáját összehangolja, és egyfajta szellemiség formájában a hétköznapi emberek között is kialakíthat egy szemléletváltást, hogy minél többen önmaguktól is adományozzanak a rászorulóknak, vagy bárkinek, akár csak a szomszédjuknak. Ez a Szeretet pontokon keresztül valósulna meg, amik a közvetítő szerepét töltenék be, és információt nyújtanának az adományozóknak.

040

Rózsás Ildikó, a Diáktanács képviseletében üdvözölte a mozgalmat. Felajánlotta, hogy az adományozással kapcsolatos saját már meglévő flash mob programjukon december 5-én népszerűsítik a Szeretet mozgalmat.

A SZETA és az ICSKE képviseletében Horváth Ildikó az Élelmiszerbank működését hozta fel összehasonlításként a segítségnyújtásra példaként.

Braun Erzsébet, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány képviseletében beszélt. Elekes Péterné a Smart Grant Alapítványtól osztotta megadományozási, szervezési tapasztalatait. Elekes Péterné ismertette a SZISZO (Szívességi Szolgáltatások) programjukat. Bálesné Elekes Rita a Széna Egyesület felvetette az érettségi önkéntességhez való kötöttségét, mint lehetőséget a diákok bevonására a Szeretet pontok működtetésébe. Farnady Judit felajánlotta segítségét az adományozó szervezetek elérhetőségeinek közvetítésében és elérésükben, amit később Elekes Rita az irodai megbeszélés alkalmával meg is erősített.

A fórumon kitűzték egy újabb találkozó időpontját, a megbeszélés a Fejér Megyei Esélyteremtési Irodában folytatódott Grósz Ákossal és a Széna Egyesület tagjaival, a Smart Grant Alapítvánnyal, Braun Erzsébettel a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvánnyal, valamint az Esélyteremtési Iroda munkatársaival, Fülöp Judittal, Csobai Mónikával, valamint Horváth Eszter Szonjával, Zsargó Borbálával az iroda önkénteseivel.