A Macher Kft. kapta a Széna Egyesület Családbarát munkahely díját

A Macher Kft. kapta idén a “Családbarát munkahely” címet. A pályázatot a SZÉNA Egyesület hirdetette meg, amelyre a munkavállalók fehérvári vállalkozásokat, intézményeket és egyéb gazdálkodó szervezeteket jelölhettek. A különdíjat az IBM gyártórészlege vehette át.

  csalad04

Róth Péter alpolgármester a díjátadón elmondta, hogy azok akik nem egy családi vállalkozásban dolgozik, annak szükséges elmennie otthonról, hogy a szerettei megélhetését biztosítania tudja.

“Fontosnak tartom, hogy  a szülők otthonosan érezzék magukat a munkahelyükön, a munkaadók a rendelkezésükre álló eszközökkel segítsék a gyermekvállalást-és nevelést. Öröm látni, hogy ezeket nemcsak a gazdasági társaságok, hanem a közintézmények is szem előtt tartják.” – tette hozzá az alpolgármester. A pályázatra ebben az évben 20 jelölés, és mintegy 130 szavazat érkezett. Idén a “Családbarát munkahely” címet a Macher Kft. kapta, a különdíjat pedig az IBM gyártórészlege vehette át.

A díjátadót megelőzően a vállalatok és közintézmények képviselői egy konferencián vehettek részt, ahol többek között hallhattak előadást a nők foglalkoztatottságáról, amely a 2008-as válság óta sokat javult. A SZÉNA Egyesület „Mindenünk a család” című projektjének keretében a családi közösségi kezdeményezéseket illetve programokat kívánják erősíteni. A cél az, hogy a már hagyományosnak tekinthető közvetlen és közvetett pénzügyi juttatások és gyermekgondozási szolgáltatások mellett aktív, nem elsősorban pénzügyi támogatási elemeket is biztosítsanak a fehérvári családok számára. Ezek közül kiemelt jelentőséggel bír a családbarát foglalkoztatáspolitika támogatása a különböző gyermekgondozási szolgáltatásokon, rugalmas foglalkoztatáson, speciális képzéseken, illetve a diszkrimináció megszüntetésén keresztül.

széna konf2

széna konf.

Magyarországon jelenleg még mindig nagy gondot okoz a családok életében a munkahely és a család közötti optimális viszonyrendszer kialakítása, a korai gyermeknevelés utáni a munkaerőpiacra való visszatérés, a munkahelyi és az otthoni feladatok együttes ellátása, illetve az ezek által okozott feszültségek és problémák kezelése. A projekt által erősíteni szeretnék a gyermekvállalás és a munkavállalás összeegyeztetésére szolgáló jó példákat, amelyek többek között az alternatív foglalkoztatási formákra, a szülés utáni munkaerő-piaci re-integráció elősegítésére, az önfoglalkoztatás elősegítésére, valamint speciális képzések lebonyolítására irányulnak.

www.szekesfehervar.hu