A Civilek Világnapján

 A Civilek Világnapja alkalmából február 1-én, pénteken egész napos programmal készült a Fehérvári Civil Központ Székesfehérváron. A civil napon tájékoztatókkal, bemutatókkal, fórummal várták az érdeklődőket, melyen a Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda is bemutatkozott.

civil világnap1

A világnap alkalmából különféle területekről érkeztek a civil szervezetek, melyek színes programjaikkal képviseltették magukat. Jelen volt ifjúságért, családért, szegénység és betegség, állástalanság ellen fellépő, a fogyasztóvédelem és az esélyteremést képviselő szervezet is. A Fejér Megyei Esélyteremtési Iroda is bemutatkozott a közönségnek. Fülöp Judit, az iroda vezetője előadásban összegezte tevékenységük és küldetésük célját, valamint a már meglévő és a jövőben megvalósítani kívánt programokról számolt be.

Civil világnap 2

A szakmai előadások mellett nagy sikere volt a gyerekeket és felnőtteket is megszólító Varázskuckónak, Kecskés Márta a játék szerepéről tartott foglalkozásának. Ugyancsak népszerű volt Karacs Ildikó műsora, aki kellemes énekhangjával ajándékozta meg a hallgatóságot.

 Az 1997-től civilek napja hivatalosan arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul.